Wednesday, October 14, 2015

MODENAS CT115S Specification

Here is the specification


Tuesday, September 29, 2015

MODENAS CT115S

Model baru dari MODENAS CT115S dilancarkan pada 18-Sep-2015

Saturday, September 26, 2015

Pertukaran Nama MODENAS One Stop ke Moto One Stop

Pada 27-Sep-2015 nama page MODENAS One Stop telah ditukar kepada Moto One Stop untuk memberi lebih laluan kepada posting2 yang lebih bebas tidak terhad hanya kepada MODENAS sahaja. Walaupun begitu jenama MODENAS tetap diberi priority

Tuesday, December 9, 2014

The Bridge over the River Kwai - Ride Itik version

I am back again... in writing. What language to use? English? Malay? Thai? huhu... mixed la noooh

I was ask to cover the trip from Hua Hin to River Kwai and return while my other riding partner will cover the remaining.

The trip is 650 km to and return. Still feeling exhausted from yesterday 800 km ride

Nov 28 morning... all of us gather in front of U-Yen Hotel, checking our motor. The hoo-haa started. Yus decided not to follow as he wanted to enjoy the scenery and visiting places in Hua Hin. We have it in video you know. The rest, hoo-haa lets roll the tires
We started with a good-breakfast at the 7E. Nasi goreng, wantan udang, roti, you name it la. Whatever seems to be HALAL all goes in. Hafiz decided the spaghetti. Not for me. Too orang putih.
Hafiz tak kalih dah
There suppose to be 8 of us BUT only 7 at the 7E. Checking2... I was informed Nan is leaving early as he plans to come back early to accompany Yus. So we are travelling in two groups. Once is a one man group while the other is a 7-man group

At around 8.30am - Thailand time, we depart. From Hua Hin to Cha Am and ahead to Petchaburi following route 4 - 323 up to the Bridge. That is the plan.

[10.10am] Somewhere near Petchaburi two pick up take a u-turn. Kusssss semangat. Main belasah je. Mir almost hit one of the pick up. We have to stop. Stop for a while - almost an hour. Ambil nyawa balik. We thought only Malaysian drivers are reckless... seems that the Thais also catching up fast.
5 iteks... apa la yang disembangkan tu
After Mir get back his life (hahaha), we continue to Petchaburi and then Ratchaburi before we stop again. Hafiz could not open his eyes anymore. Too sleepy. Macam2 kan. While waiting for Hafiz having his sweet dream Mir and Nasec busy attending to their bike
[11.30am] Nasec with the charging problem while Mir is preparing his ACE stickers at a road side
At this time, Nan pm me wondering if anything wrong with us. I believe he might be surprised when I told him we are waiting for Hafiz taking his nap. Hahaha. Wonderful trip kan... we can even had someone sleeping.

As Hafiz gaining his strength of riding... we gears up and continue. Aaaahhhh again stop. Stop for a photo. Not one BUT each and everyone had them
[12.15pm] The super duper fresh Hafiz
From the signboard Hafiz is posing... we ride straight. No turn kiri or kanan. Just straight. We were so eager as Nan is already at the site. Eager to be in a big group again.

Unfortunately, at the war cemetery, we stop again as we could not locate any signboard to River Kwai. Ask around and we were told "Sir you go straight no turn turn OK". Whom do you think we ask for a direction?
[01.30pm] Mel came to inform us - note awek in pink behind
There we received a news from Mel, Nan left to Hua Hin. Aiyaaa. Cannot wait even for 10 more minutes. OK lah what to do maa. We cannot force anyone to wait. Furthermore he is not traveling with us.

About 10 mins from there we arrive to the place where we are heading too. So emotional. Another problem... where is the bridge??? We took 10 mins to find the bridge and a good parking. Ample parking for 7 of us in a row. We note only one bikes from Malaysia. The Versys in yellow. Hope to notice the rider for a photo... seems he is nowhere to find in the flock of human beings

[01.50pm] We reached where we wanted to go. Nasec made a video on our trip here
From left - Irwan, Nasec, Hafiz, CO and Pijan in the middle of the bridge
Same location from left Irwan, Hafiz, Nasec, CO and Pijan
Abglong on the left and Mel on the right
We sing "Burung Kakak Tua" with him on the bridge. Unfortunately no one taking our photo huhuhu
Letih juga la wandering around for about 1 hour, we target the muslim stall selling HALAL food. Hungry man now. Sedap? no la... just nice for makan2 kasi perut kenyang
[02.45pm] makan time
At about 4pm we left River Kwai heading back to Ratchaburi. Abglong was leading the group and we chose a wrong time to return to Hua Hin. At about 5 near Ratchaburi the traffic is very heavy and we missed one junction without realizing it. There we are heading We passed Nakhon Pathom. By the time we realized, we were about 50km to Bangkok.

Again, google-map come in handy. It guided us to Samut Sakhon - Samut Songkhram and then to Petchaburi. By the time we reach hotel it is already passed 10pm. After keeping our helmets, jackets and other protective gears, we headed down and found that Yus and Nan are not at the hotel.

We went to Hua Hin bike week by asking for direction around there.... someone else will continue
Abglong dan Mel tak der foto
* I have corrected the timing based on time photos are taken. As there were few cameras in action time need to be checking and consulted for correction
* More river kwai story to be published as and when I received more photos





Monday, May 12, 2014

Ride Itik to Koh Samui - Samui Bike Week 2014 Part 5

Krooooooh krooooooh shit who is snoring so loud. Ops... it's me. Alamak sampai boleh dengar sendiri hahaha. Dah jam 8 pagi. Astagfirullahalaziiiiim. Ketua rombongan bangun lewat. Siap mandi dan breakfast segera dalam bilik dengan roti sedap dan air berkhasiat
Lepas tu turun bawah. Rupa2nya masih ramai belum bangun. Ada juga yang telah siap seperti Tajul, Abg Madi, Poksu, Adam, Syamel, Nas Ec dan 2 orang yang saya kurang berbual, Anuar dan Hafiz. Depa pendiam sangat. Asyik senyum saja.

Siap breakfast dengan roti, kopi dan bubur nasi baru teringat kat Alan. Alamak. Apa jadi kat dia. Rupa2nya dah bermandi peluh dia nak buka tayar Harley kecilnya. Sian pula. Amirul dan Dayat pun ada dok bantu. Dalam dok tengok2 Alan, hilang pula dia dengan tayarnya... hahaha. Dekat pukul 11 juga baru Alan timbul semula. Bereh dah motor dia.

Kalau la ada foto yang Amirul ambil kat sini waktu pijak2 tayar Alan tu lagi best. Aaaa lupa dah... Tajul, saya ambil petrol dalam tong sikit cuci tangan. Lupa nak minta kebenaran.

Waktu ni bertebaran semua peserta. Yang bestnya pi ushar helmet. mmmmm ada yang sambar Titan 7 kaler putih. Cari2 lah dalam foto2 yang banyak2 tu siapa yang sambar....

Dah siap2 nak gerak, receptionist hotel panggil. Huh ada lagi yang baru bangun. Hari tu di Pattani pun dia yang last. Kali ni pun dia juga. Mmmmmm. Tak pe tak pe. Orang tidur selalu tak salah. Yang salah orang yang jaga ni la kan kan.

Dalam pukul 12 kami gerak dari hotel. Sebab semua dah lapar makan dulu atas saranan Riz. Tempatnya di sebuah restoran yang pembancuh airnya cukup cantik. Mana kita tau makanan sedap ke tak sebab belum makan kan

Time makan kali ni cukup meriah. Ada yang sukarela bantu adik tu edar air seperti pekerja baru ni
Adik beradik ni pula tak mau renggang jauh. Depa pakat2 ushar sama2
Meja paling cool pula meja ni. Depa ni sopan sungguh. Dapat je nasi tak sembang2 dah. makan je
Depa ni pula orang dah makan pun dok sibuk kat tempat air lagi. Jadi2la tunjuk rajin kan
Meja paling tertib dan santai mestila meja pakcik2. tengok ni
Apa pun terima kasih pada Riz GT sebab bawa kami semua makan kat tempat ni. Memang sedap sup siam ni. Entah apa yang dicampurkan hingga menghirup ke titisan sup terakhir
Kalau Riz belanja mesti lagi sedap ni.

Dah kenyang baru la teringat, belum ambil gambar motor lagi kat depan tu
Time to continue our journey. Gerak ke Don Sak pula. Don Sak ni ialah tempat jeti nak ke Koh Samui. Trip ni laju sikit dari biasa sebab dah enjoy dah kan
Dalam 60 km je pun dari Surat Thani ke Don Sak. Riz kata di Koh Samui tak der petrol pump yang besar2. Cuma jual minya pakai botol. So kami pun stop jap refuel lagi untuk pastikan kami gunakan petrol yang terbaik. Semakin mesra semakin banyak gurauan. Ianya berlanjutan hingga ke stesen petrol ini
Sempat lagi walaupun kesuntukan masa
Finally kami sampai juga di jeti Don Sak. Mula2 nak naik feri Seatrans tapi tak dibenarkan. Kami disuruh naik feri Raja
Tak perlu menunggu lama coz feri yang sedang tunggu kami
Sambung nanti pula lah ya... Cemuih dah tulis ni