Thursday, April 17, 2014

Solo Ride Itik Ke Phuket Bike Week 2014 : Day 2, Jumaat, 11-April-2014

Sambungan dari: “Esok masih ada perjalanan kira-kira 450km lagi…..”                                          

Fasa 1 : Hatyai - Krabi

Seawal 6.30 pagi, dah terjaga dan membuat persiapan. Sekali lagi aku pastikan dokumen perjalanan berada di dalam simpanan. Aku hanya bersarapan di dalam bilik ajer (Roti Bun + Nescafe) sambil melayan Google Maps untuk memastikan hala tuju yang betul. Keluar dari hotel sekitar 8.15 pagi, terus ke stesen minyak untuk isian penuh (2.35 liter RON 95 = THB 90.00). Untuk pengetahuan, petrol dalam tangki masih ada lagi akan tetapi di sebabkan aku jenis yang tak berapa suka nak bawak tong minyak tambahan, maka aku ambil langkah selamat memastikan tangki petrol penuh.

Plan perjalanan untuk 100km pertama adalah dari Hatyai ke PTT Traisuwan, Phattalung. Aku menunggang masuk ke highway utama sekitar jam 8.45 pagi dari Bandar Hatyai. Di sepanjang jalan ke Phattalung, aku terjumpa dengan “Big Bro” (bahasa aku untuk bikers yang menunggang motosikal berkuasa tinggi). Ada yang berhenti untuk bersarapan dan ada pula yang sedang mengisi petrol. Aku teruskan sahaja perjalananku sebab aku tahu aku cuma Ride Itik ajer…

Tak lama kemudian aku terjumpa pula dengan grup konvoi Harley. Wow !! Ramainya boleh tahan jugak, siap ada kereta pengiring 4 x 4 bersama treler. Seronok sikit sebab ada teman di atas jalanraya walaupun tak kenal. Dalam dok berkira-kira nak ikut grup Harley tu, hasratku tidak kesampaian. Dah nama pun Harley, diaorang pulas jer trotel (throttle), tinggal aku bertiang-tiang sampai ilang daripada pandangan mata. Jadi Lone Rangerlah aku all the way to Phattalung.
Keadaan jalanraya di sini juga kurang memuaskan di kebanyakan tempat terutama lorong sebelah kiri. Jika anda menunggang di kawasan ini, mohon berhati-hati dan “stay focus” naa….

Kurang lebih jam 10.10 pagi, aku sampai di PTT Phattalung dan berhenti untuk menambah tenaga sebelum ke Trang. Nasib sungguh baik sebab ada Wi-fi percuma di sini, maka bolehlah aku update FB. Terima kasih kepada rakan-rakan FB yang bagi sokongan moral untuk aku meneruskan misi Solo Ride Itik ke Phuket.
Laluan ke Krabi

Plan seterusnya menuju Krabi kira-kira 193km daripada Phatthalung. Baru ajer nak mengisi tangki petrol dengan tetiba ajer grup “Big Bro” sampai.

Alleymak….sesak pulak stesen minyak, tak jadilah nak tambah minyak. Aku pun meneruskan perjalanan dan singgah di PT Petrol Station (2.05 liter RON 91 = THB 80.00), lebih kurang 6 km daripada PTT Phatthalung. Pemandangan di sini penuh dengan kehijauan bercampur selekoh-selekoh yang sedap di layan sehinggalah tiba di kawasan di mana jalan sedang di naik taraf. Di sini aku berjumpa dengan “Big Bro” (BMW plet TAY XXXX) yang sedang dalam perjalanan ke Phuket bersama-sama rakannya yang lain.
Phatthalung ke Trang: Itik main debu - 30 km/j ajer…

Keadaan jalan kembali normal sehingga tiba di pinggir Bandar Trang di mana aku berjumpa dengan “Big Bro” yang lain. Sempat jugak bersembang sementara menunggu lampu trafik bertukar hijau.
JNP XXXX….Thumbs up!

Sampai ke Bandar Trang aku ikut “Big Bro”, terserempak pulak dengan kedai bundle kasut. “Pehh….pi ushar-ushar pun bagus jugak”.
Hmm….macam sodap ajer...

Hampir 25 minit melayan kasut-kasut bundle tu, aku teruskan perjalanan ke stesen Esso yang berhampiran untuk isian petrol ke Krabi (1.9 liter RON 91 = THB 74.00). Mengikut papan tanda jalanraya, ada lebih kurang 141 km lagi nak sampai ke Krabi.
Di Trang pukul 11.40 pagi

Kira-kira jam 12.41 tengahari, aku singgah di PTT Sai Khao untuk mengisi perut yang dah mula mendendangkan lagu Keroncong Untuk Ana. Sewaktu berhenti di sini terdapat dua grup konvoi “Big Bro” yang aku jumpa. Entah berapa lama diorang sampai pun tak tahulah, yang penting perut yang mahu di isi.

Itik yang paling kecik parking di sini mehh…Di sebelah aku ialah grup dari Kapar, Kelang.
Macam-macam ada….

Agak lama juga di sini sebab dok update FB (Wi-fi percuma), sambil bertegur sapa dengan bikers daripada Kapar, Kelang. Plan seterusnya ke Krabi sebab tengok papan tanda tadi dah tak berapa jauh, lebih kurang 5+ km sahaja lagi.

Keadaan jalan di sini masih lagi di naik taraf kepada dua lorong. Aku jangkakan perjalanan pasti akan menjadi mudah sekiranya jalan ini telah siap nanti. Di pertengahan jalan, aku bertemu semula dengan “Big Bro” yang naik BMW plet TAY XXXX bersama-sama rakan konvoi beliau. Sempat angkat tangan ajerlah hehehe….ingatkan diaorang dah sampai, rupanya tidak.

Di pertengahan jalan, aku berhenti sekali lagi, kali ini rasa macam nak membuang pulak hehehe…Kebetulan ternampak stesen minyak maka legalah aku kerana dapat menunaikan hajat yang terpendam. Tumpang berhenti aku tambah petrol lagi walaupun ianya mampu bertahan sehingga ke Bandar Krabi ( 1.79 liter RON 91 = THB 80.00).
Ahh…lega rasanya…(pukul 1.43 tengahari).

Selesai segalanya, aku terus ke Bandar Krabi yang terletak kira-kira 20km daripada stesen minyak tadi. Di sini aku terserempak lagi dengan kedai bundle kasut…hahaha, macam best ajer, apalagi….singgah jangan tak singgah der
Khazanah di dalam van…..layanzz….

Aku lihat awan-awan hitam mulai berkumpul. Alamak…ini tandanya hujan mau turun. Setelah beramah mesra dengan Bro Non (Tokeh Kedai) aku pun meneruskan misi Solo Ride Itik ini yang tinggal lagi kira-kira 150km untuk ditamatkan. Sewaktu menuju ke simpang menghala ke Phang Nga aku terpegun melihat keadaan bumi ciptaan Allah ini..Subhanallah…memang awesome bagi aku (sebab first time lalu kot sini, orang lain tak tahulah…).
Melayan keindahan bumi Allah…bestnyer…

Bersambung catatan seterusnya, Krabi – Phuket…

Tuesday, April 15, 2014

Solo Ride Itik Ke Phuket Bike Week 2014

Sekadar berkongsi catatan ringkas pengalaman Ride Itik secara solo ke Phuket Bike Week baru-baru ini atas dasar sesama bikers.

Intro

Nak join group konvoi Malay Regime ke Phuket bersama GT Ritz daripada KL tak dapatlah pulak kerana kekangan cuti, maka tetiba ajer timbul idea ni….

Posting pada FB untuk ke Phuket dgn harapan kalau-kalau ada yang nak join Ride Itik…

“Hmm….solo ride ke Phuket ? Why not ?” – perkara inilah yang bermain di dalam fikiranku sebelum berkira-kira nak ke Phuket. Sebetulnya aku pun adalah newbie dalam aktiviti menunggang ke negara gajah putih. Paling jauh aku pernah ride secara solo ke sana ialah pada Februari 2013, ke Songkhla ajer..Kali ini agak jauh juga, hampir 600 km daripada Gurun hmm…akhirnya aku membuat keputusan untuk mencabar diri aku yang tak seberapa ini untuk mengharungi ujian subjektif ni sambil memohon doa kepada yang Maha Esa untuk memudahkan segala urusan perjalananku nanti…Orang katalah “Belum cuba, belum tahu, dah cuba baru tahu”…

Day 1, Khamis, 10-April-2014: Ready To Ride Itik ke Hatyai.

Sebelum memulakan misi aku ke sana seperti biasa aku melakukan beberapa aktiviti sebagai persiapan asas. Orang katalah “Kalau nak pi berperang, kenalah belajar serba-serbi ilmu perang”. Hmmm….ada benarnya tu sebab aku pun bukannya tahu selok belok laluan ke Phuket nanti. Aku buatlah sedikit study dengan bantuan pakcik Google tentang laluan yang bakal digunakan, lokasi stesen-stesen minyak serta anggaran jarak perjalanan dan masa.

Untuk jentera kesayangan aku ZX130, aku buat pemeriksaan rutin (contohnya paras minyak enjin, pelarasan brek, melincirkan rantai dan sebagainya) supaya aku dapat menunggang dengan selamat.

Antara perkara yang tak kurang penting ialah kewangan. Setelah membuat beberapa kiraan dan taksiran, secara matematiknya aku hanya perlu guna sekitar RM 500.00 ajer untuk sepanjang perjalanan nanti (ni hanya untuk trip dengan moto ZX130 aku yang dijangka “trouble free” beserta anggaran petrol yang bakal digunakan).

Sebaik sahaja selesai waktu bekerja, maka bermulalah misi Solo Ride Itik. Lokasi pertama adalah di Caltex (RNR Gurun arah Utara) bagi memenuhkan tangki petrol. Aku berehat sebentar sambil membuat final check untuk dokumen perjalanan yang wajib seperti passpot dan salinan geran motosikal.


 
Kira-kira jam 5.45 petang, aku sambung perjalanan ke Changlun untuk urusan pembelian insuran dan terus ke Komplek Imigresen Dannok. Hmm…ingatkan lengang, rupa-rupanya penuh dengan “Big Bikers” beserta warga Malaysia/Thai yang nak balik kampong sambut Songkran. Jam 7.45 malam (hampir sejam) baru selesai urusan imigresen dan kastam…sabor ajerlah.

Selesai sahaja urusan dokumen perjalanan, aku menyelesaikan pula urusan tukaran wang, makan-makan dan kerja wajib. Selesai, sekitar jam 8.30 malam aku terus bergerak ke Hatyai. Aku tiba di Greenway Night Market sekitar jam 9.45 malam dan meronda-ronda di sekitar tapak pasar malam yang agak popular di Hatyai ini. Pakaian, makanan, alat solek, kain baju, pendek kata macam-macam ada der….harap-harap terjumpalah dengan barangan “rare”. Memang ada pun, tapi sebab takde bajet nak membeli, aku meneruskan ajer perjalanan mencari tempat tidur di sekitar Bandar Hatyai,

Di Greenway night market sekitar jam 9.45 malam

Macam ori …

Esok masih ada perjalanan kira-kira 450km lagi…..

Sunday, March 23, 2014

Konvoi Motorsikal - Tanda tangan dari Marshall

Sewaktu berkonvoi, kebiasaannya akan ada marshall, orang yang lead dan juga orang terakhir. Mereka2 ini akan memberikan tanda2 sepanjang perjalanan. Sebaiknya rakan2 berkonvoi faham dan ikuti tanda2 ini.

Saya mengambil tanda2 ini dari pihak Motorcycle Safety Foundation dari US. Jika ianya bercanggah dengan apa yang kita amalkan, sila betulkan diri anda

1. Follow me / Ikut saya - Tangan diangkat dengan tapak tangan kedepan


2. Stop / Berhenti - tangan kebawah dengan tapak tangan kebelakang. Kebiasaan kita akan angkat tangan dan menggenggam



3. Slow down / perlahankan - tangan didepakan dan tapak tangan menghala kebawah. Kemudian lengan dijatuhkan


4. Speed up / lajukan - tangan diunjurkan sambil tapak tangan menghala ke atas. Tangan diangkat

5.  Single file / sebaris - tangan diangkat ke atas dengan jari tunjuk 1. Apabila sign ini diberi sila atur satu2


6.  Double file / berdua - Tangan diangkat keatas dengan 2 jari ditunjuk. Ini bermakna anda perlu beratur bersebelahan. Bukan sebarang bersebelahan. Sila ikut foto berikutnya


7.  Berdua2an ketika berkonvoi mesti ikut tatacara ini. Jangan bersebelahan dan berbual. Berbuallah sewaktu minum kopi nanti


8.  Hazard in Roadway / Bahaya dijalan - Apabila ada lubang atau apa saja diatas jalan silalah beri tanda begini kepada rakan anda. Mereka yang dibelakang menjadikan anda mata mereka.


9. Pull off / pusing kanan - tangan diangkat dan dihayun ke kanan. Ini bermakna konvoi akan mengambil simpang kanan. Pastikan anda perhatikan belakang terlebih dahulu sebelum bergerak kekanan. INGAT jangan gerak ke kanan tanpa perhatikan belakang


10. Fuel / isi minyak - tunjukan ke tangki anda dan marshall akan membuat persediaan untuk pengisian minyak. Jangan suka2 berhenti untuk mengisi minyak. Anda boleh menyebabkan kemalangan


11. Refreshment stop / berhenti minum - Genggam tangan dengan ibu jari menunjuk ke mulut. Sekali lagi jangan berhenti sehingga marshall mengarahkan anda berhenti


Diharap peserta2 konvoi ingat tanda2 diatas dan sama2 praktek dengan pihak2 marshall. INGAT never stop shingga marshall kata anda boleh berhenti.

Jika ada kemalangan / kerosakan jangan berhenti dahulu. Teruskan perjalanan sehingga selamat untuk berhenti. ANDA mungkin menyebabkan kemalangan lain jika tiba2 berhenti. Ingat NEVER STOP to help. Setiap konvoi ada orang terakhir yang akan membantu. STOP when it is save to do so

Saturday, March 15, 2014

Ride Sungai Petani to Koh Tarutao

A cub ride from Sungai Petani town to Tarutao island
Event at facebook click here

Saturday, February 15, 2014

MODENAS GT128 - Regulator / rectifier inspection

Regulator/Rectifier Inspection

  1. Remove the regulator/rectifier.
  2. With the hand tester, measure the internal
Resistance in both directions between the terminals.

Special Tool - Hand Tester: 57001-1394


If the reading is not the specified value, replace the regulator/rectifier.
Internal Resistance (20° ) Unit: kW


Sunday, January 26, 2014

Labour cost at MODENAS SC

Untuk yang tertanya2 berapa upah di service center MODENAS, boleh la rujuk foto berikut. Tabel ini terlekat dibelakang cashier kalau di SC Gurun


Friday, January 17, 2014

MODENAS Dinamik 120 - 2012


MODENAS Dinamik 120 - 2012 brochure. Mark the revival of Dinamik for MODENAS