Tuesday, April 15, 2014

Solo Ride Itik Ke Phuket Bike Week 2014

Sekadar berkongsi catatan ringkas pengalaman Ride Itik secara solo ke Phuket Bike Week baru-baru ini atas dasar sesama bikers.

Intro

Nak join group konvoi Malay Regime ke Phuket bersama GT Ritz daripada KL tak dapatlah pulak kerana kekangan cuti, maka tetiba ajer timbul idea ni….

Posting pada FB untuk ke Phuket dgn harapan kalau-kalau ada yang nak join Ride Itik…

“Hmm….solo ride ke Phuket ? Why not ?” – perkara inilah yang bermain di dalam fikiranku sebelum berkira-kira nak ke Phuket. Sebetulnya aku pun adalah newbie dalam aktiviti menunggang ke negara gajah putih. Paling jauh aku pernah ride secara solo ke sana ialah pada Februari 2013, ke Songkhla ajer..Kali ini agak jauh juga, hampir 600 km daripada Gurun hmm…akhirnya aku membuat keputusan untuk mencabar diri aku yang tak seberapa ini untuk mengharungi ujian subjektif ni sambil memohon doa kepada yang Maha Esa untuk memudahkan segala urusan perjalananku nanti…Orang katalah “Belum cuba, belum tahu, dah cuba baru tahu”…

Day 1, Khamis, 10-April-2014: Ready To Ride Itik ke Hatyai.

Sebelum memulakan misi aku ke sana seperti biasa aku melakukan beberapa aktiviti sebagai persiapan asas. Orang katalah “Kalau nak pi berperang, kenalah belajar serba-serbi ilmu perang”. Hmmm….ada benarnya tu sebab aku pun bukannya tahu selok belok laluan ke Phuket nanti. Aku buatlah sedikit study dengan bantuan pakcik Google tentang laluan yang bakal digunakan, lokasi stesen-stesen minyak serta anggaran jarak perjalanan dan masa.

Untuk jentera kesayangan aku ZX130, aku buat pemeriksaan rutin (contohnya paras minyak enjin, pelarasan brek, melincirkan rantai dan sebagainya) supaya aku dapat menunggang dengan selamat.

Antara perkara yang tak kurang penting ialah kewangan. Setelah membuat beberapa kiraan dan taksiran, secara matematiknya aku hanya perlu guna sekitar RM 500.00 ajer untuk sepanjang perjalanan nanti (ni hanya untuk trip dengan moto ZX130 aku yang dijangka “trouble free” beserta anggaran petrol yang bakal digunakan).

Sebaik sahaja selesai waktu bekerja, maka bermulalah misi Solo Ride Itik. Lokasi pertama adalah di Caltex (RNR Gurun arah Utara) bagi memenuhkan tangki petrol. Aku berehat sebentar sambil membuat final check untuk dokumen perjalanan yang wajib seperti passpot dan salinan geran motosikal.



Kira-kira jam 5.45 petang, aku sambung perjalanan ke Changlun untuk urusan pembelian insuran dan terus ke Komplek Imigresen Dannok. Hmm…ingatkan lengang, rupa-rupanya penuh dengan “Big Bikers” beserta warga Malaysia/Thai yang nak balik kampong sambut Songkran. Jam 7.45 malam (hampir sejam) baru selesai urusan imigresen dan kastam…sabor ajerlah.

Selesai sahaja urusan dokumen perjalanan, aku menyelesaikan pula urusan tukaran wang, makan-makan dan kerja wajib. Selesai, sekitar jam 8.30 malam aku terus bergerak ke Hatyai. Aku tiba di Greenway Night Market sekitar jam 9.45 malam dan meronda-ronda di sekitar tapak pasar malam yang agak popular di Hatyai ini. Pakaian, makanan, alat solek, kain baju, pendek kata macam-macam ada der….harap-harap terjumpalah dengan barangan “rare”. Memang ada pun, tapi sebab takde bajet nak membeli, aku meneruskan ajer perjalanan mencari tempat tidur di sekitar Bandar Hatyai,







Di Greenway night market sekitar jam 9.45 malam




Macam ori …

Esok masih ada perjalanan kira-kira 450km lagi…..

Sunday, March 23, 2014

Konvoi Motorsikal - Tanda tangan dari Marshall

Sewaktu berkonvoi, kebiasaannya akan ada marshall, orang yang lead dan juga orang terakhir. Mereka2 ini akan memberikan tanda2 sepanjang perjalanan. Sebaiknya rakan2 berkonvoi faham dan ikuti tanda2 ini.

Saya mengambil tanda2 ini dari pihak Motorcycle Safety Foundation dari US. Jika ianya bercanggah dengan apa yang kita amalkan, sila betulkan diri anda

1. Follow me / Ikut saya - Tangan diangkat dengan tapak tangan kedepan


2. Stop / Berhenti - tangan kebawah dengan tapak tangan kebelakang. Kebiasaan kita akan angkat tangan dan menggenggam



3. Slow down / perlahankan - tangan didepakan dan tapak tangan menghala kebawah. Kemudian lengan dijatuhkan


4. Speed up / lajukan - tangan diunjurkan sambil tapak tangan menghala ke atas. Tangan diangkat

5.  Single file / sebaris - tangan diangkat ke atas dengan jari tunjuk 1. Apabila sign ini diberi sila atur satu2


6.  Double file / berdua - Tangan diangkat keatas dengan 2 jari ditunjuk. Ini bermakna anda perlu beratur bersebelahan. Bukan sebarang bersebelahan. Sila ikut foto berikutnya


7.  Berdua2an ketika berkonvoi mesti ikut tatacara ini. Jangan bersebelahan dan berbual. Berbuallah sewaktu minum kopi nanti


8.  Hazard in Roadway / Bahaya dijalan - Apabila ada lubang atau apa saja diatas jalan silalah beri tanda begini kepada rakan anda. Mereka yang dibelakang menjadikan anda mata mereka.


9. Pull off / pusing kanan - tangan diangkat dan dihayun ke kanan. Ini bermakna konvoi akan mengambil simpang kanan. Pastikan anda perhatikan belakang terlebih dahulu sebelum bergerak kekanan. INGAT jangan gerak ke kanan tanpa perhatikan belakang


10. Fuel / isi minyak - tunjukan ke tangki anda dan marshall akan membuat persediaan untuk pengisian minyak. Jangan suka2 berhenti untuk mengisi minyak. Anda boleh menyebabkan kemalangan


11. Refreshment stop / berhenti minum - Genggam tangan dengan ibu jari menunjuk ke mulut. Sekali lagi jangan berhenti sehingga marshall mengarahkan anda berhenti


Diharap peserta2 konvoi ingat tanda2 diatas dan sama2 praktek dengan pihak2 marshall. INGAT never stop shingga marshall kata anda boleh berhenti.

Jika ada kemalangan / kerosakan jangan berhenti dahulu. Teruskan perjalanan sehingga selamat untuk berhenti. ANDA mungkin menyebabkan kemalangan lain jika tiba2 berhenti. Ingat NEVER STOP to help. Setiap konvoi ada orang terakhir yang akan membantu. STOP when it is save to do so

Saturday, March 15, 2014

Ride Sungai Petani to Koh Tarutao

A cub ride from Sungai Petani town to Tarutao island
Event at facebook click here

Saturday, February 15, 2014

MODENAS GT128 - Regulator / rectifier inspection

Regulator/Rectifier Inspection

  1. Remove the regulator/rectifier.
  2. With the hand tester, measure the internal
Resistance in both directions between the terminals.

Special Tool - Hand Tester: 57001-1394


If the reading is not the specified value, replace the regulator/rectifier.
Internal Resistance (20° ) Unit: kW


Sunday, January 26, 2014

Labour cost at MODENAS SC

Untuk yang tertanya2 berapa upah di service center MODENAS, boleh la rujuk foto berikut. Tabel ini terlekat dibelakang cashier kalau di SC Gurun


Friday, January 17, 2014

MODENAS Dinamik 120 - 2012


MODENAS Dinamik 120 - 2012 brochure. Mark the revival of Dinamik for MODENAS

Saturday, September 21, 2013

Original MODENAS element oil filter 52010-1053-E

There are many instance MODENAS owners were put to a surprise condition when their engine jammed / stalled. One of the contributor is the usage of an imitation element oil filter. Admin would like to share how to differentiate between the original element oil filter and the imitation one

1. Box - the box MUST look like the photo below. If it looks differently then it is a fake one


2. Marking - open up the box and look at marking. The original parts bears wording MODENAS EMOS as photo


3. 168 - check again if there is a marking of "168". The number should be similar to the identification at the bottom of box


4. Hole - turn the element oil filter. You must be able to see a hole

5. Leaf - lastly count element leaf. The original part has 44 leaf


Next time when you purchase the element oil filter make sure you buy the original one. It cost only RM4.30. If you buy more than that you already been "cekik"